Content strategie

Content marketing heeft bewezen waanzinnig effectief te zijn en kan een integraal onderdeel zijn van het opbouwen van het vertrouwen dat leidt tot conversies. Volgens het Content Marketing Institute zegt 82% van de ondervraagde marketeers content marketing te gebruiken. Veel bedrijven vragen zich af hoe ze de doelgroep kunnen bereiken. Toch lukt het merken met een goed verhaal, toegevoegde waarde en een goede intentie wel degelijk om aandacht te genereren en te overtuigen.

Het verschil zit is vaak: een effectieve contentstrategie. Hoe zorgt u dat kanalen elkaar versterken en gezamenlijk bijdragen aan uw grote verhaal? En hoe zorg je dat je via online- en social media een groep gebruikers bereikt? We zien marketing, sociale media, SEO en andere vakgebieden niet als drie aparte elementen- alsof zij los van elkaar inzetbaar zijn om uw doel te bereiken. Onze visie is dat alle marketing- en PR activiteiten bijdragen aan uw doel, waarbij overtuigende content de sleutel tot het succes is.

Wij verzorgen trainingen om bedrijven antwoord te geven op bovenstaande vragen. Wij bieden standaard trainingen, strategische workshops en coaching sessies waarbij we gebruik maken van het PESO-model (2014). PESO staat voor “paid, earned, shared, owned,” en dient als een middel om alle marketingkanalen onder een merk in afzonderlijke groepen te verdelen. Het stelt u in staat om uw inspanningen te bekijken via een van deze vier lenzen (“paid, earned, shared, owned”), om te zien of er mogelijkheden zijn om extra kanalen te integreren of in de nieuwe of bestaande programma’s te investeren. Graag helpen we u vervolgens met content creatie, zoals webteksten, zoekmachineoptimalisate, foto- en videomateriaal en eventuele andere content.

Het echte succes van het PESO-model ligt in het combineren van de vier geschetste kanalen. We kunnen allemaal profiteren van het PESO-model door een grote stap terug te doen en de vraag te stellen: “Hoe kon ik mijn doelstellingen bereiken met de andere componenten van het PESO-model?”

Wilt u meer (achtergrond)informatie over het PESO-model of hoe wij u daarin kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op.